Att flytta en kennel

Om man driver en kennel kan det vara så att man ibland behöver flytta den. Det kan handla om att man måste flytta av arbetsskäl, eller så behöver man större plats att hålla till på. Men att flytta en kennel är inte helt enkelt. Det finns mycket att tänka på.

Att anlita en flyttfirma

Om man ska flytta en hel kennel är det ofta en hel del saker man behöver transportera. Det kan vara tungt att bära allt själv och om man inte har tillgång till släpkärra kan det vara klokt att anlita en flyttfirma som hjälper till. De har stor erfarenhet av flyttar och det kan ofta gå snabbare för dem att bära och lasta. Om man har ont om tid är det här faktiskt det bästa alternativet.

Hyra en lastbil

Om man har körkort för att köra lastbil, och om man har erfarenhet av det, kan ett alternativ vara att hyra en lastbil för flytten. I den kan man få in mycket mer än i en personbil och ska man flytta långt går det snabbare än om man ska köra med släpkärra. Lastbilar finns i flera storlekar och det gör att man kan få tag i en som passar just de behov man har.

Transportera hundarna

Om man ska transportera hundarna i kenneln är det viktigt att ha koll på att det inte finns några hinder för transporten. Det finns nämligen regler för hur och när man får transportera hundar. Om man har dräktiga tikar i kenneln får de inte flyttas i bil två veckor innan beräknad födsel. Löper tiken ska hon transporteras avskilt från hanhundar och om man har valpar ska deras navlar vara läkta och dessutom ska valparna vara minst en vecka gamla.

Vad kostar det att flytta?

Hur mycket det kostar att flytta kan variera stort. Det kan vara klokt att höra sig för med olika flyttbolag för att se var man får mest för pengarna. Om man flyttar det mesta själv kan man komma ner en bit i pris. Är det en stor kennel med många stora och tunga möbler blir det i regel dyrare att flytta. Är det också så att man ska flytta långt får man räkna med att kostnaden blir än högre.

Att tänka på under flytten

Det finns en hel del saker att tänka på när man ska flytta en kennel. För det första bör man se till att man packar alla saker hundarna behöver på ett ställe där man enkelt kan hitta dem efter flytten. Hundarnas foder, matskålar, vattenskålar och filtar bör finnas lättillgängliga. Man bör också ha koll på hundarnas koppel. Det är inte fel att förvara dem i närheten av hundburarna. Då kan man snabbt få fram dem om en hund behöver rastas under flyttens gång.