Hitta lokal för kenneln

Har du drömmar om att starta en kennel? Då är du inte ensam! Idag är det många hundälskare där ute som drömmer om att få föda upp sin favoritras. Att driva en kennel innebär dock inte bara hundmys dagarna i ända, utan är ett mycket stort ansvar med mycket jobb.

De allra flesta uppfödare väljer att föda upp sina valpkullar i det privata hemmet, men sen finns det andra som hellre vill använda en lokal för uppgiften. Fördelen med att hyra en lokal är att du kan starta upp en mycket större verksamhet där din bostad inte blir lidande för alla föremål och produkter du kommer att behöva. Nackdelen är att du kommer behöva förflytta en hel del saker varje dag, eftersom valpar och dräktiga tikar behöver omsorg dygnet runt.

Lokaler för hunduppfödning i Sverige

Det finns flera sätt att gå tillväga för att hitta en lokal till din kennel. Kom ihåg att det är viktigt att göra en grundlig städning innan du flyttar in med hundarna. Vi rekommenderar en flyttstädning i Uppsala eller på den ort som du befinner dig. En flyttstädning Uppsala ger dig en noggrann städning så att din valpkull inte riskerar att utsättas för smuts och bakterier.

Hur ska man då gå tillväga för att hitta lokaler för hunduppfödning eller kennelträffar? Vi rekommenderar att du använder dig av internet. Det finns nämligen ett flertal kennelklubbar och rasklubbar som hyr ut lokaler anpassade för hundar och andra djur att vistas i. Dessa lokaler kan med fördel användas om du vill föda upp hundar eller om du vill anordna träffar med uppfödare inom samma ras. Är ni flera som vill driva verksamheten tillsammans kan ni också dela på hyran och de räkningar som uppfödningen medför. Att ta kull och samtidigt hyra lokal kan nämligen gå på en hel del.

Kennlar