Sätt att spara pengar på kenneln

När man startar upp en kennel kan man ganska snart märka att det kostar en hel del att driva den. Det kostar både när det gäller utrustning till hundarna, el, vatten och mycket annat. Men finns det några sätt man kan spara pengar på när det gäller just se löpande kostnaderna i kenneln?

Billigare foder

Ett alternativ för att spara en del pengar är att helt enkelt ge hundarna på kenneln ett lite billigare foder. De dyraste fodren kan kosta närmare 100 kronor kilot och om man har många hundar kan kostnaderna springa iväg relativt rejält. Det är faktiskt som så att även billigare hundfoder kan vara precis lika bra som ett dyrare foder.

Spara pengar på elen

Genom att kontakta gotaenergi.se eller andra energileverantörer kan man också spara en hel del pengar på elkostnaden. Det kan nämligen kosta en hel del, speciellt om kenneln har elvärme, om vattnet värms upp med el och så vidare. Genom att få ett så lågt elpris som möjligt kan man minska ner sina elkostnader för att på så sätt få lite mer pengar över till annat.

Var rädd om sakerna

När man har en kennel kan det också vara mycket klokt att vara lite extra rädd om sakerna. Det blir inte speciellt billigt att hålla på och köpa nya saker hela tiden utan det kan vara smart att hänga undan koppel, halsband och annat så att hundarna inte kan bita sönder dem. När det gäller leksaker kan det vara bra att hålla koll på dem så att hundarna inte biter sönder dem och så att de inte kommer bort.

Tillverka saker själv

När det gäller kennelns drift kan man också spara en hel del pengar på att tillverka en del saker själv. Ett par av de saker man kan tillverka själv är till exempel leksaker, koppel och liknande. Man kan till exempel tillverka bra hundleksaker av gamla lakan som flätas ihop. Den här typen av leksaker fungerar till exempel bra både för apportlekar, för dragkamp och för att kasta ut i vattnet så att hunden kan hämta den. Man kan också virka eller sticka olika typer av bollar och fylla dem med vadd eller tidningspapper. Det är dock viktigt att se till att de saker man tillverkar inte kan skada hunden på något sätt.

Även när det gäller visst foder kan man göra en del saker på egen hand. Om hunden är dålig i magen kan man till exempel koka vit fisk eller lite ris och ge den istället för att köpa dyrt veterinärfoder. Om hunden inte blir bättre är det dock läge att kontakta veterinären för att få lite råd om hur man ska gå till väga.