Gå en hunduppfödarutbildning

 

Om man är sugen på att starta upp en egen kennel så bör man definitivt gå en uppfödarutbildning. Det kan vara lätt att tro att man vet allting och att det inte är så svårt egentligen, men sanningen är att det finns otroligt mycket saker att tänka på och det är svårare än man tror att föda upp hundar. Man ansvarar ju för hundarnas liv och det finns många regelverk att förhålla sig till. Därför är det inte helt lätt och genom att gå en uppfödarutbildning så får man reda på mängder med bra information som man annars inte hade kunnat veta.

Svenska Kennelklubben brukar hålla en uppfödarutbildning som vem som helst kan ta del av. Denna är sedan år 2016 en fysisk utbildning i form av en studiecirkel som utgår ifrån en bok vid namn Hunduppfödning i teori och praktik. Eftersom att detta är en uppfödarutbildning Dog in cagesom Svenska kennelklubben håller i så är det en mycket bra utbildning, just eftersom att Svenska Kennelklubben vill att den svenska hunduppfödningen skall hålla en så bra kvalitet som möjligt.

Eftersom att det är så viktigt att denna utbildning håller en hög kvalitet så är utbildningens handledare utbildade och certifierade för att få hålla och ha hand om den fysiska uppfödarutbildningen. Det är enbart kursledarna som har tillgång till själva kursmaterialet vilket innebär att man behöver gå kursen för att ta del av all den värdefulla kunskapen om sin framtida kennel.

Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning brukar anordnas av de olika klubbarna som finns i SKK, dvs de olika länsklubbarna som finns i alla de olika länen här i Sverige. Det är inte tillåtet för andra arrangörer utanför SKK att anordnDog Pound Puppya denna uppfödarutbildning så därför är det viktigt att man ser till att gå på den som SKK anordnar. Det finns både utbildningar som arrangeras i de olika länen och det finns även distansutbildningar där alla från olika håll i landet kan samlas på en plats för att tillsammans deltaga i utbildningen.

Om man tycker att detta låter som någonting man vill och borde göra så är det bara att klicka sig in på Svenska kennelklubbens hemsida och läsa mer på deras flik “SKKs nya uppfödarutbildning”.