Kennel raser

När det kommer till de olika hundraserna så finns det en specifik rasklubb för just din ras. Här samlas alla uppfödare och hundägare av just den rasen.

Många av klubbarna brukar anordna olika sorters aktiviteter, tävlingar och utställningar som kan vara b
åde inofficiella och officiella. Det kan vara tävlingar som är specifika för just din ras exempelvis viltspår eller jakt och aktiviteterna kan vara i syfte att samla alla kennel- samt hundägare av samma ras på en plats för att skapa en härlig gemenskap.

Det är väldigt bra och roligt att de olika kennelklubbarna Irish Setter poses for the judgesanordnar olika inofficiella tävlingar eftersom att man under dessa, i och med att resultatet inte räknas eller registreras, kan få chansen att träna på att tävla tillsammans med sin hund. Om det exempelvis rör sig om utställning så är dessa inofficiella tävlingar en utmärkt chans att träna upp din hund på just utställning, se hur en utställning går till och att träna din hund i att vara i just den miljön som det är på en hundutställning.

På dessa rasklubbar så samlas som sagt alla de uppfödare som finns av just den rasen här i Sverige. Detta gör att man också kan gå in på rasklubbens hemsida för att se vilka som har valpar tillgängliga. Det är alltså ett
jättebra sätt att gå tillväga för den som är intresserad av att skaffa en valp av en specifik ras och på ett enkelt sätt vill kunna hitta vart man kan köpa valparna på. För de som hellre skulle vilja ha en vuxen hund så finns det även väldigt ofta en sida för omplaceringshundar av just den rasen.

bernese mountain dogDet finns också oerhört mycket fakta att ta del av på rasklubbarnas hemsida, vilket kan vara väldigt bra att läsa innan man skaffar just den rasen. Det brukar finnas mängder av fakta om rasens historia, rasen i allmänhet, olika tävlingar och mycket mer. Om du därför funderar på att skaffa en specifik ras så bör du ta dig in på den rasens klubb eftersom att du där hittar mängder med värdefull fakta.

Några exempel på olika rasklubbar i Sverige:

  • Mops – Mopsorden
  • Golden Retriever – Golden Retriever Klubben
  • Schäfer – Svenska Schäferhundklubben