Om att starta upp en egen kennel

 

Att starta upp en egen kennel är en väldigt spännande, men också tidskrävande process. Det finns många fördelar med att ha en egen kennel, bland annat så kan det vara kul att kunna registrera sina kommande valpar i sitt eget kennelnamn. Men givetvis så är det mycket att tänka på och ta hänsyn till när man startar upp sin kennel. I denna artikel så kommer du därför att få en hel del tips och fakta om hur det är att starta upp en egen kennel.

Först och främst så behöver du ett kennelnamn som du sedan skall registrera genom att skicka in det via en specifik blankett till SKK. Detta kostar (år 2016) 2750kr och namnet skall sedan kontrolleYoung breedersras och godkännas av FCI. När detta är klart så publiceras namnet och medlemmar har en månad på sig att protestera, men om ingen gör det så aktiveras kennelnamnet och du får ett intyg på kennelnamnet skickat till dig.

När det är dags för att föda upp sin första valpkull så finns det väldigt mycket att tänka på. Först och främst så är det väldigt viktigt att samla på sig information om själva parningen så att denna sedan går rätt till. Det är också jätteviktigt få kunskap om hundens dräktighet och även valpningen. Man behöver veta de utmaningar som finns så att man kan hantera dessa på bästa sätt, för att föda upp en valpkull är inte det lättaste. Det är jättemysigt och kul, men samtidigt väldigt krävande. Se till så att du är väl förberedd. Se även till så att du vet om alla de kostnader, regler och avtal som finns kring uppfödning av valpar . Child Petting Shiba Inu Puppy DogNär det kommer till vem du skall para din tik med så är också detta en jätteviktig del i processen. Gör en noga undersökning så att hunden är frisk och lever upp till de höga standarder som du har. Det är nämligen så att alla val du gör kommer att påverka själva hundrasen och inte bara dina enskilda hundar, så tänk efter noga och var väldigt noggrann.

Se till att samla mycket kunskap om din ras om du skall syssla med hunduppfödning, eftersom att detta är en av de absolut viktigaste delarna.